Glasset skal passe

Brilleglas

Der er mange muligheder, når du skal vælge glas, der vil give dig det optimale syn og passe ind i din hverdag. I dag vælger langt de fleste plasticglas.

Plasticglas/Glas
Letvægtsglas, er fremstillet af forskellige plastmaterialer. På grund af den lave vægt er det meget behageligt at bære, men er lidt tykkere end mineralglas. Med opgradering kan man i dag lave dem lige så tynde. Plasticlas anbefales altid til børn og til sportsbrug, da glassene er splintfri. De er dog mere modtageligt for ridser, men ved ekstra hærdning kan de blive op til ca. 98 % af mineralglassenes hårdhed. 

Glas med enkeltstyrke
Er du nær- eller langsynet kan dette løses med et enkeltstyrkeglas. De bruges ofte som fjernsyns-, læse- eller kørebrille. Nu kan man også lavet mere avanceret glas, hvor der er 2 optiske centrum i glasset, og det giver et endnu et klarere glas at se igennem.

For unge under 12 år der er begyndt at blive nærsynet er der kommet et nyt glas på markedet, der kan sænke nærsynets udvikling med 70 %.

Glas med flerstyrke
Er et multiglas, der vil forbedre dit syn på alle afstande. Du kan læse, se tv og kigge på afstand uden at skulle skifte brille.  De kan fås med glidende overgang eller med et slebet og markeret læsefelt nederst. Du kan også få skærmbriller (Så du måde kan læse manuskriften på skrivebordet og se skarpt på computeren.)

Ridsefri glas
Til plasticglas anbefaler vi altid en ekstra hærdning af glasset, så det kan modstå generende ridser og dermed forlænge glassets levetid. Dette kan fås i som 2-4-8 gange forstærkelse

Refleksfrit glas
Vi kan give dine nye glas en refleksbehandling, der betyder, at dine glas ikke giver genskin fra sollys, pc-skærmen, elektrisk lys osv. Vi behandler glasset på begge sider, så dine øjne også bliver tydeligere at se på fra andre, fordi glassene nærmest virker usynlige.

Blåt lys
Man kan lægge en behandling som tager det uv/blå lys der skader øjnene, når man ser på computeren. (giver beskyttelse for tidligt grå stær/ AMD).

Glas med automatisk farveskift
Det kan være en fordel, hvis du har lysfølsomme øjne eller opholder dig meget udendørs. Glassene bliver automatisk mørkere, jo mere lys der er. En ulempe kan være at farveskiftet går langsommere, når du f.eks. går indendørs og derfor kan føle brillerne for mørke – eller de måske ikke bliver mørke nok, når du kører bil, da bilruden forringer farve effekten.

NYT: Der kan nu fås nogle glas der er endnu mere aktive i farveskift, de kan blive 30-50% mørke bag ruder, og kan blive op til 85% mørke uden dørs.

Tonede glas
Glas med en svag tone er med til at udjævne kontraster, så lyset virker mere blødt. I overskyet eller tåget vejr kan glassene hjælpe synet til at fremhæve kontrasterne.

Solbriller med styrke
Solbriller kan slibes både som enkeltstyrke og som flerstyrkeglas. Det giver dig et klart og behageligt syn, når solen skinner.

Nyt: Nu kan man også få polarized farveskiftene glas – og når reflekser fra vand, sne eller våde vejbaner generer øjnene, så ring til Din Brillebus på mobil: 55 77 0404

Du ringer bare til din mobile optiker…

Det er simpelthen så nemt med din mobile optiker. Du ringer bare til Din Brillebus på 55 77 0404 og aftaler en tid, der passer dig. Så kommer vi direkte hjem til dig med brillebussen.

God service kan man vel ikke få for meget af, vel..?

Alternativt er du også meget velkommen til at udfylde konkaktformularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Driller formularen kan du altid ringe til mig på 55 77 0404